Campanya anti-tabac que provoca polèmica a França

25 05 2011

Una campanya anti-tabac que mostra adolescents en una posició que suggereix una fel·lació amb el cigarret, ha despertat una gran polèmica a França, les crítiques argumenten que subestima l’abús sexual i provoca una confusió en les veritables amenaces per a la salut.

Els anuncis tenen un home vestit de tern subjectant el cap d’un adolescent amb una cigarreta a la boca en una posició semblant a la del sexe oral. En l’eslògan diu el següent:’ ‘Fumer c’est être l’esclau du tabac”(Fumar significa ser esclau del tabac).

A la pàgina web ”Droits des Non-fumeur”(Drets dels No Fumadors) han hagut comentaris furiosos com: “La campanya trivialitza l’abús sexual, o pitjor, implica culpabilitat per part de l’abusat”.

Droits des Non-fumeur s’ha pronunciat sobre el cas i va dir que els cartells no mostraven cap violació a la sexualitat dels adolescents, sinó que buscaven crear un efecte de xoc entre els joves fumadors. ”La campanya està dirigida als joves que veuen al tabac com un símbol d’emancipació i llibertat. La realitat és que la cigarreta causa dependència i submissió”, va declarar l’organisme anti-tabac.

França, igual que altres països, li ha declarat la guerra al tabac, declarant que és una amenaça per a la salut pública i imposant prohibicions de fumar en bars, cafeteries i restaurants.

El tabac és la primera causa de morts evitables, a més del càncer. Segons el Ministeri de Salut de França, els estudiants amb més de 14 anys ja ha consumit cigarrets.

Més informació a: Choquer c’est convaincre? L’affiche de l’association DNF

 


Accions

Informació

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s
A %d bloguers els agrada això: